Genre: Evenement

Bouwsteen Festijn

Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2017 kunnen alle Lego-fans hun hart ophalen in de Americahal. Tijdens het Bouwsteen Festijn kan jong en oud genieten van alles wat met dit Deense speelgoed te maken heeft.

Zoek en vind
Liefhebbers van dit wereldberoemde speelgoed kunnen twee dagen lang bouwwerken of collecties van anderen bewonderen. Daarnaast kun je ook nieuwe of gebruikte sets en losse steentjes vinden en tegen leuke prijzen aanschaffen. Misschien vind je wel net de exclusieve set waar je naar op zoek was! Leer daarnaast nieuwe technieken tijdens demonstraties of wissel ideeën uit met andere leden.

Grote bouwwerken en creaties
Ook tijdens deze editie van het Bouwsteen Festijn zullen er vele bijzondere en grote bouwwerken te zien zijn. In het bijzonder dit jaar is er een replica van Paleis Soestdijk.

Verzameling
Ben jij trots op jouw verzameling? Het is ook mogelijk om jouw eigen bouwwerk of verzameling ten toon te stellen. Verder kan je ook sets of steentjes te koop aanbieden zodat je er een andere Lego-fan blij mee maakt!

Meer informatie
Benieuwd naar alle bouwwerken en creaties? Kom dan langs of kijk op de website voor meer informatie.

Tienerevent Like Jesus

Op 7 oktober organiseert Stichting Go and Tell in Americahal Apeldoorn het evenement ‘Like Jesus’. Na de onvergetelijke editie van vorig jaar, waarin Jezus centraal stond en deze hoorbaar maar ook voelbaar was, vindt er dit jaar weer een nieuwe editie plaats van dit geweldige evenement met leuke sprekers, fun en goede muziek.

Programma

Het hoofdprogramma sluit aan op volwassenen én tieners. De aanbiddingsband gaat helemaal los en zal de beste muziek laten horen. Er zijn sprekers die je zullen uitdagen om Jezus te volgen. Door te ervaren dat Jezus er echt is en een geweldig plan voor je leven heeft, zul je sterker staan in je geloof en het makkelijker delen met je vrienden. Het programma van deze dag:

– 12.00 Registratie en buitenprogramma
– 13.00 Dienst 1
– 14.30 Pauze
– 16.00 Dienst 2
– 17.30 Pauze
– 19.00 Dienst 3
– 21.00 Einde programma

Bekijk de aftermovie van vorig jaar om alvast een goede indruk te krijgen.

Indoor Kermis

Vanaf 23 februari tot en met 5 maart 2017 vindt dit jaar weer de grote Indoor Kermis plaats bij Americahal Apeldoorn. Dit jaar begint de kermis al op donderdag in plaats van op zaterdag, waardoor deze familiekermis twee dagen extra plezier biedt voor jong en oud!

Pieken Dagen
Op woensdag 1 maart en zondag 5 maart zijn er dit jaar weer Pieken Dagen. Tijdens de Pieken Dagen kost de entree tot bijna alle attracties slechts € 1,00!

Meer informatie
De Indoor Kermis is dagelijks geopend van 14.00 tot 23.00 uur.

Pasar Festival Djempol

Reis met het hele gezin door ‘hét Oosterse avontuur vol beleving’ van Pasar Festival Djempol, waar alle leeftijden en culturen elkaar ontmoeten in een sfeervolle mix van Oost en West. Iedereen is welkom op dit driedaagse tropisch evenement met muziek, dans, activiteiten, grote markt en culinaire Aziatische hoogstandjes. Een geweldige ervaring die je niet mag missen!

Grote Oosterse markt
Slenter langs de grote en gezellige markt met ruim 90(!) stands om lekker te shoppen en te profiteren van leuke acties. Een groot aanbod van unieke artikelen zoals houtsnijwerk en batik stoffen uit Bali, olieverfschilderijen uit Thailand, zijden kleding uit China, lederwaren uit Afrika, massage-olie uit Azië, Molukse artikelen, talloze geuren wierook, sieraden, decoraties, CD’s, exotische vruchten, sambal, spekkoek en nog zóveel meer!

Activiteiten
Mystiek ontbreekt ook zeker niet en is te vinden bij de mediums. Laat je lekker masseren, woon kookdemonstraties bij en geniet van top entertainment met internationale acts voor het mooiste en grootste 3D-tempeldecor van Europa, in een theaterachtige omgeving waar je heerlijk kunt dansen!

Lekker eten
Proef de overheerlijke Oosterse gerechten, lekkere tussendoortjes zoals hartige en zoetige snacks, vruchten, sapjes en ijsjes, waarvan de geuren en smaken uw zintuigen tot het uiterste doen prikkelen!

Entertainment
Wat dit driedaagse festival uniek maakt, is de intieme en gezellige sfeer, de schitterende exclusieve decoraties, de geavanceerde showtechnieken en het spectaculaire podiumprogramma met dagelijks een ander thema;

Kinderactiviteiten
Voor de kinderen zijn er ook volop activiteiten zoals schminken, kleuren, knutselen, dansen, poppentheater en een groot tropisch interactief springkussen met toezicht van ervaren begeleiders. Bovendien krijgen kinderen tot 12 jaar gratis toegang, ranja en versnaperingen.

Meer informatie
Kortom, een gezellig dagje uit voor de hele familie om kennis te maken met Azië, waar cultuur, kunstnijverheid en entertainment elkaar ontmoeten in een bruisende tropische sprookjesachtige sfeer genaamd; Pasar Festival Djempol! Kijk voor meer informatie op de website van Pasar Festival.

De mooiste tijd beleef je bij Americahal Apeldoorn, onderdeel van Libéma